Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

☛ Birds!


Ρεπορτάζ Λίζα Τσοπανάκη

Μια πινελιά αισιοδοξίας προστέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον μουντό και γεμάτο συνθήματα τοίχο στην γωνία των οδών Β. Ηπείρου και Παπαλουκά από τους Οδηγούς και τους Μεγάλους Οδηγούς του Σώματος Ελλήνων Οδηγών Ρόδου.

Η μεγάλη παρέα που μετράει πάνω από 15.000 μέλη πανελλαδικά και ως σκοπό έχει να προετοιμάζει τα παιδιά να βγουν στην κοινωνία κα να τα βοηθάει να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να προσφέρει εθελοντικά όπως και όπου μπορεί αλλά και να προσφέρει ευχάριστες εμπειρίες και ευκαιρίες για περιπέτεια στα μέλη της, πήρε την πρωτοβουλία να ζωγραφίσει με ζωηρά χρώματα και όμορφα σχέδια έναν μουντό και γεμάτο συνθήματα και μουτζούρες τοίχο.
Η έφορος του τοπικού τμήματος κ. ʼντζελα Βουλγαρίδη εξήγησε στην «Ρ» την ιδέα να ομορφύνει ένας αισθητικά άσχημος τοίχος, στον χώρο που στεγάζεται το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Ρόδου. «Θέλαμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη μας, στον κόσμο που σταματάει στα φανάρια του πολυσύχναστου αυτού δρόμου.
Ζητήσαμε από έναν επαγγελματία στο είδος του, τον Θανάση Χριστοδούλου να μας βοηθήσει φτιάχνοντας τα «καλούπια» και δείχνοντας στα παιδιά την τεχνική».
Τα παιδιά με μεγάλη χαρά μπήκαν στη διαδικασία να φτιάξουν αυτό τον χώρο, μετατρέποντας τον σε έναν καμβά χρωμάτων ομορφαίνοντας ένα σημείο της πόλης μας. Με μεράκι και όρεξη συνεργάστηκαν προκειμένου να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν έλειψαν οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα από τους περαστικούς!
Ο Θανάσης Χριστοδούλου, που χωρίς δεύτερη σκέψη είπε το «ναι» στην πρόταση της κ. Βουλγαρίδη ʼντζελας να δείξει στα παιδιά την τεχνοτροπία του στένσιλ προκειμένου να απαλλαχθεί από τα τόσα εθνικιστικά- πολιτικά μηνύματα.
«Επιλέξαμε ως σχέδια τα πουλιά γιατί δημιουργούν κίνηση συνδυάζοντας το με την κίνηση του συγκεκριμένου πολυσύχναστου δρόμου» ανέφερε ο Θανάσης, ενώ συμπλήρωσε «σκοπός μας ήταν να μην πειράξουμε τον τοίχο του παλιού αρχοντικού στην γωνία της οδού Παπαλουκά, βάψαμε τον τοίχο που έχει πέσει, ενώ συνέχισε λέγοντας, έδειξα στα παιδιά την τεχνική του στένσιλ τους αφήσαμε όμως να δημιουργήσουν εκείνοι.